РІВЕНЬ КЕРІВНИЦТВА МІНПРИРОДИ – ВІДПОВІДЬ НА НАШЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВРУ

Як відомо членам Асоціації та читачам нашого сайту, Асоціація зверталася до голови Верховної Ради України пана Парубія А.В. із проханням щодо внесення змін до статті 255 КУпАП з метою повернення у цьому Кодексі прав єгерям та іншим посадовим особам користувачів мисливських угідь права складання протоколів про адміністративні правопорушення на порушників правил полювання, які незаконно добули, знищили або поранили тварин (тобто, за вимогами частини 2 статті 85 КУпАП).  Пан Парубій А.В. направив наше звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А. Останній розумно письмово зробив запит до Міністерства екології та природних ресурсів України.

І ось ми отримали відповідь від Мінприроди України, яку надаємо на загальний розсуд. На нашу думку, згадана відповідь ніяким чином не надає керівництву Міністерства ніяких преференцій і лише висвітлює рівень підготовки цих керівників.

Асоціація не збирається залишати питання напризволяще, буде й далі відстоювати права єгерів і посадових осіб користувачів мисливських угідь на боротьбу із порушниками правил полювання та виконання свої посадових обов’язків, визначених законами України “Про мисливське господарство та полювання” та “Про тваринний світ”.[googlepdf url=”https://www.uahhg.org.ua/wp-content/uploads/2019/02/38113699095_5-4.1-15-1432-19-1.pdf” download=”Скачати” ]