Довіра та співпраця – основа спільного успіху!

Приємно спостерігати за повсякденним зростанням довіри  мисливської спільноти до Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь, яка починає активно долучатися до реалізації нашої спільної справи – розбудови мисливської галузі! Як і обіцяли раніше, у продовження обговорення результатів участі Асоціації у проведенні ІІІ-го Всеукраїнського мисливського форуму, який нещодавно відбувся на Рівненщині, повідомляємо вам, шановні друзі, про започаткування тісної співпраці між Асоціацією і «Мисливським активом України»! Відповідної домовленості було досягнуто під час зустрічі на Рівненському форумі віце-президента Асоціації Анатолія Шостака та засновника і співкоординатора громадської групи «Мисливський актив України» (МАУ) Василя Новицького.
Варто зазначити, Василь Новицький, будучи вченим-екологом та постійним дописувачем Всеукраїнської газети «Полювання та риболовля», і раніше запрошувався Асоціацією до співробітництва у науковій сфері. Сьогодні ж, у розгорнутому коментарі нашому прес-секретарю, громадський діяч та затятий мисливець зазначає наступне (пряма мова):

“- На мій погляд, нині максимальна довіра і співпраця – найкоротший шлях до спільного успіху, як для Асоціації так і для мисливців та користувачів угіддями, оскільки у нас всіх абсолютно однакові бажання і прагнення – багаті дичиною угіддя, доступне полювання, захищена галузь… У вирі громадського життя України-мисливської я перебуваю вже восьмий рік і давно встиг зрозуміти те, що один у полі дійсно не воїн… Ось маленький приклад. Свого часу я чотири роки не міг достукатися у двері наших чиновників зі своїми напрацюваннями, зокрема з давно відомим читачам галузевої преси проектом Постанови Кабміну про затвердження «Вимог із запобігання загибелі об’єктів тваринного світу під час механізованих агротехнічних робіт». Як результат перших кроків нашої співпраці, Асоціація миттєво пішла назустріч, визнавши порушену проблему повсюдного нищення польової фауни загальнонаціональною, та делегувала мене до робочої групи при Мінагрополітики. Я не знаю скільки б ще часу проходив з цим надважливим для довкілля нормативним актом. Проте сьогодні у нас є всі підстави вважати, що він буде доопрацьований і запроваджений як тільки розпочнуть роботу новообрані депутати та міністри. А вже через 2-3 роки, сподіваюся, ми всі помітимо наскільки зросла чисельність зайців, куріпок та фазанів на українських полях і луках! І це лише один з аргументів чому я вважаю, що всі ми – небайдужі мисливці, користувачі угіддями, вчені та журналісти потрібні Асоціації, а вона потрібна нам.
Що я чекаю власне від співпраці МАУ й Асоціації?.. У першу чергу – взаємної відкритості. Я чудово знаю настрої пересічного українського мисливця, яким і сам безумовно являюся, і дуже не люблю коли його називають «рядовим» (сміється), бо насправді – він головний! Тому мені й імпонує позиція наших партнерів (ред. Асоціації), які інтереси вітчизняного полювальника ставлять на перший план. І це, вважаю, дуже правильно! Водночас мені шкода, що історія сучасної України раніше мала негативні приклади створення мисливських громадських організацій, котрі окрім своєю появою і зникненням нічим не запам’яталися, залишивши після себе лише шлейф тривалого розчарування. На мою думку це і стало основною причиною того, що ми досі не об’єднані в єдину вседержавну спілку як наші побратими по пристрасті у сусідніх Польщі, Словаччині, Угорщині, та майже скрізь… Тамтешні мисливці відносяться до своїх національних спілок як до святині і входять туди як у храм, де можна отримати надійний прихисток. Тому я закликаю керівників Асоціації ніколи не забувати нашої історії! Ми не маємо морального права опустити руки. Інакше нинішнє покоління мисливців остаточно зневіриться. А не маючи громадської єдності мисливська спільнота та наша галузь самі швидко перетворяться у легку здобич для екотерористів і недобропорядних чиновників. Власне, свідками цього процесу ми вже становимося…”.

           Асоціація зі свого боку дякує нашим партнерам з «Мисливського активу України» за виражену квоту довіри і запрошує всіх небайдужих громадян та їх об’єднання долучатися до наших лав у якості членів, підписників сайту і соціальних сторінок, волонтерів та благодійників.

Прес-служба