Віктор Червоний:”Якщо ми не використаємо цей шанс зміни ситуації, то можемо втратити мисливство, як галузь”

Під час круглого столу «Лісова політика України: першочергові завдання», який відбувся у Національному університеті біоресурсів та природокористування України, обговорювалися законопроекти, які мають вдосконалювати ведення лісового та мисливського господарства країни. У заході брали участь представники Держлісагентства, народні депутати України, представники Уряду, провідні міжнародні та вітчизняні експерти лісової і мисливської галузей України.

   Лісове господарство невід’ємне від іншої його частини – мисливського. Саме тому перший віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний у своєму виступі висвітлив деякі ключові пропозиції до концепції розвитку мисливського господарства.
“На мисливське господарство останнім часом вилито багато негативу, саме тому мисливська галузь переживає значний спад, – зазначив Віктор Олександрович. –  Тому назрів час визначити і напрямки розвитку мисливства, оскільки воно не лише частина економіки країни, яка забезпечує фінансову підтримку підприємств, що виробляють набої, мисливський одяг та інші приладдя. Це і охорона та відтворення тваринного світу”. Віктор Червоний, зокрема, наголосив на необхідності розробки і вдосконалення мисливського законодавства.
“Якщо ми не використаємо цей шанс зміни ситуації, то можемо втратити мисливство як галузь взагалі, – наголосив Віктор Червоний, – оскільки одним із законопроектів, зареєстрованим радою минулого скликання, є заборона мисливства в Україні взагалі. А полювання це – традиції, культура, виховання молоді!
В першу чергу мова іде про законодавче врегулювання між користувачами угідь і власниками земельних ділянок, стимулювання ведення мисливського господарства, мисливських ферм. Перші паростки цього вже є на Волині, де створено дві приватні мисливські ферми по розведенню оленя європейського”.